Even voorstellen

Mijn naam is Dolf Groen en ben al meer dan 20 jaar met veel plezier schoolfotograaf.

Na de HAVO had ik het gevoel dat ik iets creatiefs moest doen, echter de onzekere toekomst die dat toen met zich mee bracht hield mij tegen.

Dus koos ik voor meer zekerheid…..de Hogere Zeevaart School in Den Helder, om koopvaardij navigatie officier te worden. Na een paar jaar studie en een tijdje op zee had ik door dat ik de verkeerde kant opvoer en dat ik mijn kompas anders moest richten.

De fysieke uitdaging en de studie van het O.C.O.S.D. (militaire opleiding voor landmacht officieren) sprak mij aan, maar ik voelde dat ik niet op het juiste pad aan het marcheren was.

Uiteindelijk vond ik de Koninklijke Kunst Academie in Den Haag. Hier kwam mijn oude passie aan het licht; fotografie. Ik ontdekte dat portretfotografie mij het meest aansprak. Toch belandde ik eerst in de reclamefotografie. Na een tijdje kon ik een baan in Zwitserland krijgen als portretfotograaf in het skigebied Verbier. En na deze baan kreeg ik werk bij een bekend bedrijf in de schoolfotografie. Hier merkte ik dat het werken met jeugd mij niet alleen makkelijk afging maar ook erg veel plezier gaf. Na menig jaar als werknemer werd het tijd om op eigen benen te staan en zo begon:

dolfgroen.nl